Materia

Virke och plankor (eller trä, delar, lack)

En bra gitarr börjar med bra trä och du är det svårt eller kompensera det med något annat. Virke köps från träleverantörer som är specialiserade på ädelträ och vi lägger ner många timmar på att välja rätt plankor – när det gäller amerikansk lönn för halsar kan ungefär en av tjugo plankor användas. Allt virke vi köper torkas i minst två år, sedan lagrar vi det i minst ett år i vår verkstad.

Amerikansk sockerlönn (Acer saccharum) är det enda träslaget vi använder för halsar då det oöverträffad när det kommer till styrka och hårdhet. Sockerlönn är det vanligaste träslaget för skruvade halsar. Vi har även halsämnen i flammig lönn.

Indisk rosenträ eller palisander (Dalbergia latifolia) är vårt standardval för greppbrädor men vi erbjuder även andra träslag som tillval.

Generellt kan man säga att elgitarrer med skruvad hals har kroppar i ask eller al. Fender började med kroppar i fur men gick ganska snart över till ask, 1956 gick man över till al och i slutet av 60-talet kom ask tillbaka. För kroppar använder vi amerikansk al, ask eller röd ceder samt svensk fur även om det händer att vi gör custombeställningar med andra träslag som mahogny eller poppel.
Amerikansk al är förhållandevis neutralt när det gäller tonen, inte så tydlig i de övre registren. Det är ett träslag som är lätt att bearbeta och lacka. Det har en ganska livlös struktur med liten ådring och därför lämpar den sig inte att klarlacka. Vanligen använder man al för solida lacker.
En fördel med ask är den vackra ådringen som lämpar sig för klarlack, halvtransparenta lacker eller sunburst. Tonen ger en tydligare projicering av högre register men det finns också en botten, därför brukar man säga att den har en ”mid scoop”. Ask är vanligen tungt men har den vuxit i södra USA:s träskmarker är den lättare då porerna tagit upp mer vatten. Dessvärre är asken på väg att utrotas globalt på grund av en svampparasit som fått stor spridning. Man räknar med att några få procent är resistenta så asken kommer inte att dö ut helt men inom en snar framtid kommer den att anses vara exklusiv.

Maskiner och hantverk – CNC kontra handbyggd

Vi använder en CNC-maskin för att fräsa ut halsar och kroppar eftersom slutresultatet är överlägset traditionella metoder när det kommer till små toleranser och bra finish. Många tenderar att bli oroliga när man nämner CNC i kombination med gitarrbygge – de gör fel antagande: det är inte handgjort och är därmed ett sämre instrument. Fel. Alla större tillverkare, oavsett om de bygger dåliga eller bra gitarrer, använder CNC-maskin men vad är viktigt vad du lägger in i maskinen och vad du gör med delarna som kommer ut ur den. Jag började bygga gitarrer i slutet av 80-talet och byggde det med traditionella metoder tills vi började använda CNC-maskiner 2013 – och det var ett stort genombrott när det gäller toleranser och finish.
Även om man använder en CNC-maskin återstår det ungefär 80 % arbetet att göra. Allt handlar om vad du gör med de återstående procenten.

Hårdvara och delar
All hårdvara är av högsta kvalitet och vi förlitar oss bara på de bästa tillverkarna för stall, stämskruvar, dragstänger etc. Vid en custombeställning kan vi ge förslag och rekommendationer – genom åren har vi monterat och kunnat utvärdera hardware från många tillverkare och vet vad som är fungerar.

Pickuper
Pickuperna är sista länken i processen att forma ljudet – du kan inte göra en dålig gitarr fantastisk bara att installera en dyr pickup. Och en bra gitarr kan förstöras av en sämre pickup. Så en bra gitarr behöver bra pickuper. Vanligen använder vi pickups från svenska Seven Engineering Pickups och Lundgren Guitar Pickups.

Elektronik
Pickupen är inte riktigt den sista i kedjan – där är elektroniken. Vi använder högkvalitativa komponenter som CTS, CRL, Oak, Switchcraft och Sprague.
En treble bleed-krets är standard och vi använder olika värden beroende på pickuper.

Lacker och finish
Vi använder cellulosalack som ofta benämns också som nitro. Cellulosalack har fått en status som den optimala lacken för en gitarr – det stämmer men inte så till vida att den är bättre i sig självt. Ett lager cellulosalack är ca 0,02-0,03 mm, man lackar 10-15 lager och därför blir den totala tjockleken inte mer än några tiondelar.
Det man kallar plastlack är polyurethan eller polyester och det finns stora fördelar, framför allt är den lämplig för masstillverkning då man kan slipa och polera den hårdare och rationellare och därtill är den inte hälso- och miljövådlig. Tjockleken är 0,5 till 1 mm – man kapslar in kroppen och det påverkar resonansen.
Cellulosalack är svårare att få tag i dag jämfört med 20-30 år sedan och på sikt kan det komma ett förbud som i många europeiska länder och vissa delstater i USA. Därför har vi som alternativ börjat använda en vattenbaserad och miljövänlig lack som är framtagen som en ersättningsprodukt för cellulosalack.