ELECTRIC  GUITARS

Vid ett besök i Westerbergs verkstad hade jag möjligheten att prova gitarrerna och jag visste att jag inom kort skulle bli ägare till en av dem. Det blev över förväntan och jag är oerhört nöjd, jag är en glad ägare till en TC Custom. Lite ruff och med själ men med modern känsla. En planka med ett virke som i sig låter bra, en hals som i mitt tycke är perfekt – vaxad och träig, mickarna är P-90-modeller i ett modernt utförande. Mycket välljudande och faktiskt ganska kaxigt sound. Dessutom så lever hela gitarren, man känner verkligen vibrationerna.

Kalle Moraeus, TC Custom

Jag är ingen som samlar gitarrer men när jag fick se Senkompara var det kärlek vid första ögonkastet. Förutom att den är grymt snygg, har rätt vikt, perfekt greppbräda, låter asbra och allt det där är det framför allt ett konstverk. Senkompara is the shit!

Love Antell, Senkompara Standard

Efter 40 år som heltidsmusiker och hundratals gitarrer som passerat mig som ägare så har jag idag väldigt enkla och tydliga krav på vad jag vill spela på. Gitarren är ju det verktyg som ska förmedla våra tankar och känslor på bästa sätt och det tog bara sekunder för att känna total glädje, inspiration och att jag hittat hem när jag fick min Westerberg. I min värld är dessa absolut 10 av 10 i perfektion!

Tommy Denander, Senkompara Evertune och SC Custom Evertune

Mitt mål med denna gitarr var att den skulle bli min huvudgitarr och skulle ersätta två andra gitarrer och där har vi faktiskt landat. Jag vill påstå att detta är den bästa gitarren som jag haft och spelat på och jag har haft mååånga gitarrer genom åren och har genom detta skaffat mig kunskap om vad jag vill ha för features på min gitarr.
Sedan är det väldigt trevligt att beställa en gitarr av en gitarrbyggare som vet vad han pratar om och samtidigt är lyhörd för hur jag som kund tänkt mig att jag vill ha det.
Den låter fantastiskt bra, är en fröjd att spela på och är skitsnygg. Jag rekommenderar verkligen ett besök på Westerberg Guitars om du är sugen på att skaffa dig ett instrument som är byggt och anpassat efter dina egna preferenser och ska du inte köpa en gitarr så är det väldigt trevligt att titta in i verkstan och snacka om det mesta. Grymt nöjd kund!

Lars Högstadius, Jetsonic Custom

Westerberg has a great sense for details and the tone of my Westerberg guitar is incredible. He is not afraid of going that extra mile to try to find the best approach to make it happen. I have never met anyone so nerdy about guitar parts and details. In a good way!! Solid! Highly recommended!

Mikael Frithiof, Laborega Custom

Min första gitarr var en Klira, ett tyskt underverk från tidigt 60-tal med offset kropp. Den var klädd med dragspelsvinyl i färgen grön mosaik, den hade tre mickar som förde ett jävla oväsen även när man inte spelade på den, utjacket var en DIN-kontakt och stränghöjden var så hög att man kunde skiva bröd mellan kropp och strängar. Gitarren var närmast ospelbar men jag älskade den – den var fruktansvärt läcker.
Mycket av estetiken från Kliran går igen i min Dynatone – offsetkroppen, det okonventionella huvudet och den stora blaffan till mikrofon skulle mycket väl ha kunnat sitta på en Klira. Dynatone är dock motsatsen till Kliran vad gäller spelbarhet, resonans och byggkvalitet. Den här gitarren är inte gjord av masonit som Kliran – den är tung och välbalanserad. Hardware, finish och setup skvallrar om att det är en exklusiv gitarr man håller i famnen, en gitarr som har ägnats mycket omsorg.
Jag har alltid haft lite svårt för gitarrer med en pickup. En mick i stallposition har alltid låtit för tunt och spretigt i min musik, en enda pickup i halsläge kan bli för jazzigt, för murrigt. På denna är mikrofonen placerad i ett mittenläge som är perfekt för mig. Jag har aldrig saknat den variation som tre mickar erbjuder, Gold Foil-pickupen är placerad i en sweet spot som funkar väldigt bra för min sorts musik. Det är egentligen bara en sak som saknas men någon dag ska jag be dem byta telejacket till en DIN-kontakt – sedan är den perfekt.

Olof Språng, Dynatone

Min modell blev den första av dess slag då vi tog fram specifikationer och ett utseende som tilltalade mig. Vi lät även gravera in loggan för mitt band No Name Faces bakom stallet för att få den ännu mer personlig. Är väldigt nöjd med resultatet. Bra ton, lättspelat och skitsnygg!

Morgan Lydemo, Jetsonic Custom

När jag var på besök i verkstan testade och kände jag på några gitarrer och det slutade med att jag sålde min Fano och köpte en TC Custom. Underbar fet V-hals utan dragstång och en fantastisk P-90 i stallet. Jag ville ha en gitarr utan massa krångel som bara inbjuder och inspirerar till spel vilket den gör även oinpluggad. Väldigt resonant! Skulle det vara något som jag vill fixa eller justera så har jag hjälpen nära. Väldigt nöjd.

Björn Eliasson, TC Junior

 

Peters kunskap om gitarrer, oavsett om det är Fender, Gibson eller andra tillverkare är oerhört omfattande. Vi pratar om en gitarrnörd i begreppets bästa innebörd. Peters egna gitarrer har det bästa av det gamla och det nya. Allt stämmer helt enkelt väldigt väl och jag är mycket glad över att äga ett av hans instrument.

Thomas Dawidowski, TC Custom

 

Jag har alltid haft ett gott öga till vissa gitarrmodeller. Har haft min TC Custom sedan 2019. Jag ville ha en gitarr med rätt komponenter men främst där det lagts ned lite mer tid på att välja ut materialet för att få det där lilla extra soundet. Gitarren levererar ett superbt ljud och något som inte gör saken sämre är den finish och spelbarhet som själva halsen bidrar med.

Erik Brisenheim, TC Standard

Jag har testat väldigt många gitarrer. Det är ytterst få av dem som jag fastnat för och som jag valt att behålla. Westerberg TC är en av dem, det är något speciellt med den – något magiskt. Jag skulle nog säga att det är världens bästa gitarr, i alla fall för mig.

Nico Fastman, TC Custom

Jag träffade Peter Westerberg på en musikklubb, vi började genast prata gitarr och han bjöd in mig till verkstan. Vilken grej – spännande verkstad. Och där plötsligt. Där hänger den. En grön TC med humbucker. Urskön hals. Alltså helt perfekt! Den gick inte att motstå. Upp med plånkan bara. Så nu är den min nya favorit och den trivs bra bland mina andra Telecasters. Ursnygg och lättspelat. Alla polare dreglar efter den.

Tomas Karlsson, TC Custom

Kärlek vid första ögonkastet! Ja, så blev det bara när jag sladdade in på grabbarnas verkstad i ett helt annat ärende än att köpa en ny gitarr. Efter en stunds trevligt samtal börjar jag se mig omkring och förstå att här säljes inga massproducerade kopior eller prispressade original, här har vi customgitarrer på högsta nivå. Och där stod den, där stod den, där är den ju – MIN gitarr! Efter tre sekunder utan förhandlingar säger jag ”den tar vi” och jag börjar undra vad jag faktisk ropat in. Men resten av affären blir en resa i kunskap i design, byggnation, spelbarhet men också om hur en bit ”trä och metall” på något sätt fått eget liv. Efter en ”liten” anpassning av halsen till mina önskemål börjar jag förstå vad som ligger bakom ett sånt här bygge, hur ekonomin går ihop för Peter med allt det arbete som är nedlagt i gitarren, kvaliteten på komponenter med mera får jag inte ihop. Att den nu alltid är inpluggad till en Fender Deluxe ’57 Custom borde väl säga det mesta.

Kjell Åström, TC Custom Jesper Eriksson

Jag är en mycket stolt och nöjd ägare till två Westerberg TC. Jag har haft en del problem med tidigare gitarrer, ständiga justeringar och reparationer. Sedan jag började spela på dessa två har problemen upphört. Förutom byggkvalitet i absolut toppklass så låter de också kanon. De är utan tvekan mina favoritgitarrer och då ska det sägas att jag har ägt både och vintagegitarrer och flera Custom Shop. Mitt råd är – köp!

Johan Löfgren, TC Classic Custom, TC Standard Custom och SC Custom